Release juni & juli 2018

Verzamel facturatie bij open inschrijvingen

Deze toevoeging zorgt ervoor dat Viper365 verschillende facturen kan bundelen tot één factuur.

In het geval dat bij een open inschrijving cursus de opdrachtgever en / of de contactpersoon van verschillende inschrijvingen overeenkomen. Dan zal Viper365 deze factuurregels bundelen op één factuur.

Privacy wet

Er is nu de mogelijkheid om in Viper365 personen anoniem te maken. Mocht er een vraag komen van bijvoorbeeld een cursist om zijn gegevens te verwijderen, dan is dit een goedgekeurde oplossing.

Het anoniem maken van een persoon zorgt ervoor dat informatie die relevant kan zijn voor de administratie blijft bestaan. Bijvoorbeeld statistieken. Echter is niet meer te herleiden van welke persoon deze informatie afkomstig is. Alle informatie die naar de persoon in kwestie kan verwijzen gaat verloren.

Dit kan gevonden worden onder Beheer ➜ Instellingen ➜ Personen vergeten.

Uitgebreid zoeken

Deze functie kan gebruikt worden bij het personen en inschrijvingen zoekscherm. Met deze functie kan er gezocht worden op bijvoorbeeld vrije velden. De benaming van de vrije velden waarop gezocht kan worden komt nu overeen moet de benaming van het vrije veld.

Ook hebben de vrije velden in het zoekblok nu hetzelfde veldtype als het aangemaakte vrij veld. Maak je bijvoorbeeld gebruik van een checkbox, dan zal het zoekblok ook een checkbox bevatten.

Uitbreiding ontdubbel app

De ontdubbel app (personen) heeft als extra functie de mogelijk om overgeslagen personen d.m.v. een knop weer toe te voegen aan de zoekresultaten van de app. Tevens kan er bij zowel personen en bedrijven voor worden gekozen om ontdubbelregels te verwijderen.

Verbeteringen

• Terminologie verbeterd;
  • Een certificaat die via de mail verstuurd word nam niet altijd het meest actuele certificaat bestand mee. Nu wel;
  • De factuurregels zijn ook op de hoofdpagina van de factuur zelf te zien; (aanvulling op het tabblad “regels”)
  • Het cursusscherm waar de cursusinformatie wordt ingevuld of beheert bevat een blok “wijzig geselecteerde lesdagen” dit blok is uitgebreid met een aantal velden;
  • Prijscategorieën hebben een betere sortering;
  • Personen export onder rapporten is uitgebreid met een aantal zoekvelden;
  • Aantal fonts zijn toegevoegd, dit zorgt ervoor dat alle gangbare lettertypes gebruikt kunnen worden op de Word en Excel sjablonen;
  • Externe agenda koppeling (ICAL) verbetering tijdweergave bij Google Agenda;
  • Bestanden van het type .odt kunnen nu worden geüpload in Viper365.

Nieuwe samenvoegvelden

E-mail samenvoegvelden (Voor cursist)

{MergeField Inschrijving.Cursus.EersteLesdagDocent}
{MergeField Inschrijving.Cursus.EersteLesdagTijdVan}
{MergeField Inschrijving.Cursus.EersteLesdagTijdTot}