Afzender e-mails instellen

Standaard worden e-mails vanuit Viper verzonden met als afzender noreply@viper365.nl. Dit kan worden aangepast om de ontvangers te laten zien dat de e-mail van uw bedrijf afkomstig is en zij op de e-mail kunnen reageren.

Waar te vinden?

1. Klik in de menubalk op Beheer.
  2. Klap in de zijbalk het submenu Instellingen open.
  3. Klik in het submenu op Account.
  4. Scroll omlaag naar het kopje E-mail.

Afzender instellen

Vul hier het e-mailadres en de naam in die u wilt tonen als afzender van uw e-mails.

Afzender per e-mailsjabloon

Per e-mailsjabloon heeft u de optie om de accountinstellingen te overschrijven. Zo kunt u ervoor zorgen dat reacties op bepaalde e-mails bij een ander e-mailadres binnenkomen.

Bij de meeste e-mailsjablonen zijn standaard de waarden {Setting AccountEmail} en {Setting AccountEmailName} ingevuld. Deze zorgen ervoor dat de gegevens bij de accountinstellingen worden overgenomen.

Pas deze waarden aan om e-mails aangemaakt met dit sjabloon een ander afzenderadres te geven.

Let op
Indien u eigen afzendergegevens instelt kan het zijn dat e-mails vanuit Viper in de spambox komen van ontvangers. Mocht dit het geval zijn, vraag dan uw beheerder om de instellingen van uw domein bij te werken volgens het volgende artikel: SPF-records toevoegen.