Facturen aanmaken

Binnen Viper kunnen facturen worden aangemaakt voor open inschrijving en in-company of maatwerk cursussen.

Let op!
Voordat facturen kunnen worden aangemaakt moet een startwaarde voor factuurnummers worden opgegeven. Ga hiervoor naar Beheer ➜ Instellingen Account. Scroll omlaag naar het kopje Facturatie en geef bij Nieuw factuurnummer de gewenste startwaarde op.

Locatie factuurnummer

Waar te vinden?

1. Klik in de menubalk op Facturatie
  2. Klap in de zijbalk het submenu Facturen open
  3. Klik in het uitklapmenu op Aanmaken
Locatie facturen aanmaken

Cursussen selecteren

Onder Open inschrijving cursussen en In-company / Maatwerk cursussen staan cursussen met de status Definitief. Cursussen met een andere status worden niet getoond. Tevens moet de cursus een inschrijving hebben die niet eerder is gefactureerd.

Bij fouten of ontbrekende gegevens, waardoor het aanmaken van facturen voor een cursus niet mogelijk is, wordt dit aangegeven met een rood vlaggetje en een omschrijving van het probleem.

Meldingen facturatie cursussen

Klik bij een cursus op Details om deze te openen en mogelijke problemen voor de facturatie te verhelpen.

Meldingen open inschrijving cursussen

Bij open inschrijving cursussen kunnen de volgende meldingen worden weergegeven:

Meldingen incompany / maatwerk cursussen

Bij incompany of maatwerk cursussen kunnen de volgende meldingen worden weergegeven:

Conceptfacturen aanmaken

Wanneer geen meldingen meer worden getoond kunnen facturen worden aangemaakt. Selecteer de gewenste cursussen en klik op de knop Maak facturen.

Selectie cursussen voor facturatie

Per inschrijving (die niet al eerder is gefactureerd) wordt een conceptfactuur aangemaakt.

Facturen aangemaakt

Ga naar Facturen verzenden om de facturen te controleren en te verzenden.

Het bedrijf of de persoon waar de factuur naar wordt verzonden wordt bepaald op basis van de gekoppelde gegevens bij de inschrijving. Zie het schema Adresbepaling facturen voor details.