Inlogcodes aanmaken

Nodig personen uit tot een van de portalen van Viper om inzage te verstrekken in gegevens en het aantal handelingen voor de administratie te verminderen.

Voorwaarden voor uitnodigen

Om een persoon te kunnen uitnodigen voor een van de portalen dient aan een aantal voorwaarden te worden voldaan.

• Alle portalen: de persoon heeft een e-mailadres.
  • Klant, cursist en docent: de betreffende rollen zijn aangevinkt.
  • Klant: werkgever is gevuld bij de persoon.

Persoon uitnodigen

Klik in de tabs bovenaan het detailscherm van een persoon op ‘Inlogcodes’.

Hier kunt u inlogcodes verstrekken voor een van de rollen die u heeft aangevinkt bij de persoon of voor de cursusadminstratie.

Zodra de uitnodiging is verstuurd ziet u een nieuwe regel onder het kopje ‘Inloggegevens’.

De persoon krijgt nu een e-mail met een activatielink. Deze link is 24 uur geldig.

In de kolom ‘Geaccepteerd’ wordt de datum getoond waarop de persoon de rol heeft geactiveerd en toegang heeft verkregen tot het portaal.

Klik bij een regel met inloggegevens op ‘Verwijder’ om de inlogrechten voor de betreffende rol te ontnemen.