Relaties mailen

Met de mailing functie van Viper kunt u personen uit het relatiebestand een e-mailbericht sturen.

Waar te vinden?

1. Klik in de menubalk op Communicatie
  2. Klap in de zijbalk het submenu Mailing open
  3. Klik in het uitklapmenu op Personen
Locatie relaties mailen

Zoeken naar personen

Gebruik de filters om de juiste personen te vinden waar de mailing naar verzonden moet worden. U kunt filteren op een combinatie van persoons- en bedrijfskenmerken. Klik na het opgeven van de gewenste filters op Zoeken om het overzicht onder Selecteren personen bij te werken.

Personen filteren
Let op!
De opgegeven filters zijn cumulatief. Extra filters zullen de selectie altijd verder beperken en nooit uitbreiden.

E-mails aanmaken voor geselecteerde personen

Vink in het overzicht van personen de gewenste ontvangers van het e-mailbericht aan.

Tip!
Met het vinkje in de linkerbovenhoek kunnen alle personen in één keer geselecteerd worden. Vervolgens kun je de personen die de mailing niet moeten ontvangen uitvinken.
Selectie personen en sjabloon

Kies onder het kopje Selecteer sjabloon het gewenste e-mailsjabloon voor het bericht.

Door de optie Direct verzenden? aan te vinken worden de e-mails na het aanmaken direct verzonden naar de betreffende personen. Staat deze optie uit, dan worden de e-mails aangemaakt als concept.

Klik op Aanmaken e-mail(s) om de e-mails te genereren.

Melding e-mails gegenereerd

De e-mails zijn nu aangemaakt. Indien het vinkje bij Direct verzenden? aanstond zijn de e-mails direct verzonden naar de geadresseerden en te vinden bij Verzonden items onder het submenu E-mail. Stond het vinkje uit dan kunnen de e-mails bij Concepten onder het submenu E-mail worden gecontroleerd en handmatig worden verzonden.

E-mail concepten

E-mailsjabloon instellen voor mailing naar personen

Voordat deze functie kan worden gebruikt, dient een geldig e-mailsjabloon te zijn aangemaakt. Hierbij is het belangrijk dat bij de optie Gekoppeld aan gekozen is voor de waarde Start Email Personen.

E-mailsjabloon personen
Tip!
Bekijk de beschikbare samenvoegvelden voor Start Email Personen om het e-mailbericht automatisch aan te vullen met gegevens van de persoon.